Мускулите вече не са на мода

96% смятат, че излизането с обсебен от мускулите си мъж, е загуба на време

За разлика от общоприетото схващане мускулестите мъжаги вече не са на мода. Цели  75 процента от жените предпочитат партньорът им да е малко пухкав.  Това показва британско изследване, поръчано по случай излизането на DVD на филма "Лоши съседи", пише БТА. В него Зак Ефрон с издяланото си тяло е съперник на закръгления Сет Роугън, показа, че 96 процента от британките смятат вечерята с обсебен от мускулите си мъж за загуба на време.

"Мъж с идеално тяло вероятно внимава какво яде и пие и прекарва часове във фитнеса - отбелязва психоложката Трейси Кокс. - Това предполага, че като партньор няма да е много забавен".

"Доброто чувство за хумор и забавният характер винаги ще надвият фантастичното тяло - допълва експертът по срещи Джеймс Прийс. - Тези качества заинтригуват жените дългосрочно, и средностатистическият мъж става по-привлекателен от мускулестия красавец".

В класацията на знаменитостите без мускулести фигури, с които британките биха излезли на среща, освен заелия първото място Колин Фърт, попадат още Роби Уилямс, Леонардо ди Каприо, Робърт Патинсън, комикът Джеймс Кордън и Сет Роугън.