Татяна Дончева: Ние сме отбор за дълго бягане

Това обяви лидерът на Движение 21 при откриването на предизборната си кампания

Тежка битка с голям залог очаква на тези избори лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Прагматични решения предлага дебютантът на тези избори.

Много българи гледат да оцелеят, има много хора, които смятат, че могат да изтърпят още, подчерта тя. За хората в партията й обаче настоящото положение на страната е нетърпимо.

По финансирането и по обещанията, според нея, се познавали новите формации, идващи на политическата сцена. Затова и Дончева заяви категорично, че партията е самоинициативна и предупреди, използвайки слогана на кампанията на партията: "Внимавайте в малкия текст". Дяволът е заложен в малкия текст и в детайла, предупреди тя.

Според нея партията й се разграничава ясно от генни проекти на големите олигарси. Ние не сме ничия реплика, категорична бе Дончева. Малцина, по думите й, са хората, които могат да направят промяната в страната, и които лично са готови да участват. Ние сме хората, които искат да направят промяната, заяви лидерът на Движение 21.

Политическият пазарлък не води държавата до никъде, според нея. Трябва да се работи, това е решението, което предлага Татяна Дончева.

Хората в партията, по думите й, не са заразени от политическия клиентилизъм и корупция. Ние сме хора, заложили в това начинание своята лична репутация, ние не се крием зад партийни табели, изтъкна партийната лидерка.

Системата трябва да бъде променена, подчерта още тя. Ние не предлагаме опорни точки и тирета, родени в ПиАр компании, увери лидерът на Движение 21. Ние не сме отбор за кратко бягане, ние сме отбор за дълго бягане, закани се Дончева.

Партията, освен че се е прицелила в парламента, има амбиции да участва и в местните и президентски избори. Ние сме хора, които носят дух на победител, доволна е Дончева.

Финансистът Стоян Александров, известен като „малката секира", както припомни тя, застава зад идеите на Татяна Дончева и е кандидат-депутат на партията й от Търговище и Бургас.

Държавата има нужда от повече държавност, отколкото политиканстване, изтъкна той. Според него все по-трудно могат да се убедят младите българи, че трябва да останат в България.

Специалният подарък от Движение 21 за кандидат-депутатите бе Конституцията.