Започна печатането на изборните бюлетини

Изборните списъци чисти от „мъртви души”, уверява кабинетът

Държавата ще трябва да даде допълнителни около 600 хиляди лева за работата на избирателните секции извън страната за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.
Към момента сънародниците ни в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас в общо 414 избирателни секции, като най-голям е техният брой в Западна Европа.

Служебното правителство има готовност да изпрати по двама държавни служители във всяка секция извън страната ни, които да наблюдават изборния процес.

„В печатницата на Българската народна банка (БНБ) започнаха да се печатат изборните бюлетини и то при изключително строги мерки", обяви на пресконференция служебният премиер проф. Георги Близнашки след днешното редовно заседание на кабинета.
Министър-председателят се зарече и този път, че приоритет номер 1 е нормалната подготовка и провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори.

И днес проф. Близнашки се похвали със създаването на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, който заседава всеки понеделник.

„Мъртви души в избирателните списъци няма", заяви и премиерът, като в същото уверява от няколко дни насам и един от зам. министрите на вътрешните работи.
Като друг успех на кабинета „Близнашки" той посочи създадените механизми за предотвратяване на купуването и продаването на гласове.