Делян Добрев: Няма да си тръгнем, докато не почистим всички засегнати къщи

Днес доброволците в Странско са повече от вчера

От 8:30 часа сутринта повече от 130 кандидати за народни представители от ГЕРБ и доброволци разчистват наводнените домакинства в село Странско, Община Димитровград.

„Днес сме повече от вчера. Това за пореден път показва, че действията ни не са популизъм или PR акция. Няма да си тръгнем, докато не почистим всички засегнати къщи“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев. Той обясни, че вчера кандидатите за народни представители на ГЕРБ от Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив-област и други областни структури на партията са почистили общо седем домакинства. Пострадали са домовете на двадесет и три семейства.

Кандидатът за депутат от Пазарджик Гинче Караминова припомни, че осем пъти е внасяла в 42-то Народно събрание Закон за доброволчеството, но той не е бил приет заради бившите управляващи. „В него се предвижда в големите предприятия да има организирани групи с обучени доброволци, които при необходимост да оказват помощ на засегнати от бедствия населени места“, поясни Караминова.