Правителството сменя още седем областни управители

Назначават нови в София, Силистра, Габрово, Велико Търново, Разград, Търговище и Шумен

Министерски съвет излезе с решение днес да бъдат сменени още 7 областни управители в страната, съобщиха от кабинета. Така назначените от правителството на Близнашки губернатори стават общо 16. Досега бяха сменени губернаторите на Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана, Плевен, Перник, Варна, Стара Загора.
Назначават се нови губернатори на София, Силистра, Габрово, Велико Търново, Разград, Търговище и Шумен.

Припомняме, в края на август Близнашки заяви, че може да уволни всички областни управители, но няма да го направи. Той каза още, че служебното правителство цели да внесе спокойствие, а не да изостря обстановката.
Като областни управители на Софийска област и на Силистра вече са освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. Постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).

Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков.
Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев, който в последните години работи като началник отдел и главен инспектор в ИА „Главна инспекция по труда" в града.
Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново.
Лиляна Хранова - Петкова е новият областен управител на Габрово, досегашен главен секретар на областната дирекция „Земеделие".

Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел „Контрол на храните" при ОДБХ - Разград.
Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител.
Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков - старши експерт във факултет „Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ „Васил Левски".