От ГЕРБ продължават да помагат на пострадалите от наводненията

Ивайло Московски призова повече доброволци да помогнат на бедстващите

ПП ГЕРБ продължава инициативата за подпомагане на пострадалите от наводненията през последните дни в различни региони на страната. Кандидатите за народни представители от ГЕРБ от областите Монтана, Видин, Благоевград, Плевен и Кюстендил и днес почистват домове и публични площи в селата Говежда и Дълги Дел, община Георги Дамяново, които бяха сред най-засегнатите от наводненията в област Монтана, съобщиха от пресцентъра на партията.

„И днес продължаваме да оказваме подкрепа на пострадалите хора. Прекратихме временно предизборната си кампания, за да можем да работим спокойно. Хората тук ни приеха, защото виждат, че полагаме максимални усилия да им помогнем да се възстановят след тази трагедия, която ги сполетя. Помогнахме на десетки домакинства. Апелът ми към всички е колкото може повече доброволци да се включат в помощ на бедстващите хора в страната“, заяви водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ във Видин Ивайло Московски.

Според водача на листата на ГЕРБ в област Плевен Цецка Цачева, резултатите от работата, която бе положена вчера, вече се виждат, защото всички доброволци работят заедно в засегнатите райони. „Когато сме заедно, нещата се случват. Хората тук са още в шок. Те самите ни казаха, че само със собствени сили и труд няма как да се справят. Далеч съм от мисълта, че за няколко дни ще успеем да отстраним изцяло нанесените щети, но за пострадалите е изключително важно в психологически план, че те не са сами“, посочи Цачева по време на почистването на църквата „Св. Възнесение Господне“ в Говежда.

От днес, кандидатите за народни представители от ГЕРБ, заедно с кметовете на населените места в общините Георги Дамяново и Берковица, започват изготвянето на списъци на нуждаещите се от бяла техника – печки, перални, хладилници, които ще бъдат подпомогнати.

„Искам да благодаря на колегите, които са тук при нас и ни помагат. Благодаря им за съпричастността, която ни оказаха“, подчерта Десислава Атанасова, която е водач на листата на ГЕРБ в област Монтана. Кметът на Георги Дамяново Дилян Димитров заяви, че хората в общината са много доволни от помощта. „Останаха много изненадани от това, че хората, които ги виждаме по телевизията в парламента, са тук сред нас и наравно с нас се включват в почистването на засегнатите от бедствието къщи и улици. Помощта наистина е много голяма, защото само вчера бяха изчистени десетки къщи и улици в засегнатите села от общината,  а от рано сутрин днес тук отново се събраха над 100 доброволци от ГЕРБ“, обясни Димитров.