В Казанлък са готови за новата учебна година

Всички училища в общината могат да започнат нормално учебните занятия

Няма обстоятелства в нито едно училище, които да затрудняват учебния процес.

В град Казанлък има 16 училища, от които 5 са държавни и 11 са общински. 11 са общинските училища в останалите населени места на територията на нашата община. В общинските и държавните училища тази година учениците общо са 8850. Първокласниците са 715, като за първия учебен ден всички те ще получат книжка с детски приказки с поздравление от кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Книжките са Български народни приказки и Любими детски приказки.
Училищата на територията на община Казанлък са на делегиран бюджет и с техни средства през лятото бяха направени текущи ремонти като освежаване на класните стаи, коридорите, санитарните възли.
Община Казанлък приключи през 2013 г. проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност, съгласно който основен ремонт и саниране на сградите бяха направени в 7 общински училища в града. Училищата в населените места, които имаха сериозна нужда от ремонт и обновяване, бяха ремонтирани през миналата година със средства от общинския бюджет. Това са основните училища в с. Копринка, с. Енина и гр. Шипка. На територията на община Казанлък в по-голямата част от общинските училища са въведени мерки за енергийна ефективност, това предстои да се направи и в останалите. Вече трета поредна година се санират по две детски заведения. През 2014 г. цялостен ремонт се извършва и ще приключи навреме в ЦДГ № 15 „Звънче“ и ОДЗ № 18 „Пчелица“. Така в учебните заведения, в детските градини и ясли са създадени много добри, съвременни условия за обучение на учениците и отглеждане на децата на Казанлък.