Учителски призив: Вместо букети за 15 септември да дарим за пострадалите от наводненията

Благотворителната акция е съгласувана с министъра на образованието и науката и със Столична община

Учители в страната призоваха родителите да не купуват букети за първия учебен ден, а да направят дарение за пострадалите от наводненията. Учителите от шуменското СОУ "Сава Доброплодни" се обърнаха към родителите на възпитаниците си по повод 15 септември, предаде Дарик радио.

"По традиция в празничното утро ние, учителите, получаваме много цветя – израз на Вашето признание за труда ни. В момента родината ни преживява тежки дни, много деца са без дом и трудно ще започнат учебната година. Уважаеми родители, приканваме ви, ако някои от вас са предвидили средства за цветя, да ги внесат в специална касичка в училище. Така ще проявим съпричастност към бедстващите деца и техните семейства", се казва в призива на учителите.

Събраните средствата ще се преведат в помощ на бедстващите райони с помощта на БЧК.

Касички ще има и в частната професионална гимназия "Банкер" в столицата, където учителите също призовават родителите да дарят парите, предвидени за цветя.

"Уважаеми родители и ученици, на 15 септември и 6 октомври ЧПГ "Банкер" организира благотворителна кампания "Цветя за децата от Мизия". Ако възнамерявате да ни поздравите с цветя, моля планираната сума да пуснете в предвидената за това урна в училище или залата. Средствата ще бъдат дарени на ПГ по ХТ "Васил Левски" в Мизия", пише на Facebook страницата на училището.

Благотворителната акция е съгласувана с министъра на образованието и науката и със Столична община.

Преподавателите призовават и други училища да се включат в инициативата, за да може средствата, предвидени от семействата за букети, да стигнат до нуждаещите се от помощ след наводненията.