Кандидат-депутатите от ГЕРБ, които чистиха в Монтанско, се помолиха за здраве в Лопушанския манастир

Кандидатите за депутати от ГЕРБ, които днес участваха в почистването на пострадалите домове от наводненията в област Монтана, запалиха свещички в Лопушанския манастир за здраве, благоденствие и по-бързо възстановяване от щетите от бедствията в България през последните месеци.

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и кандидатите за депутати от листите на ГЕРБ отидоха в светата обител след като почистиха десетки домове и публични площи в засегнатите от наводненията села от община Георги Дамяново.

„На днешния символичен ден за българската история, с колегите от ГЕРБ показахме, че изконните добродетели на българската нация, като съпричастност и подкрепа към ближния, не са загубени. След като на 9 септември 1944 година беше положено началото на едно безумно разделение на нацията, днес дадохме добър пример, че можем да се обединим около една кауза – да помогнем на пострадалите хора.  Ще продължим да го правим и през следващите дни, докато помогнем на всички бедстващи граждани“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

По думите му, със свещичките, които са запалили в манастира, кандидатите за народни представители от ГЕРБ са се помолили и за душите на всички онези българи, които са станали жертва на комунистическия терор.
В Лопушенския манастир Цветан Цветанов, Десислава Атанасова, д-р Вяра Церовска, Ирена Соколова и останалите представители на ГЕРБ бяха благословени от иромонах Христодил, който им пожела успех.