ГЕРБ организира дарителска кампания в помощ на бедстващите общини

В цялата страна има представители на партията, които работят

ГЕРБ организира дарителска кампания в помощ на бедстващите общини. Това каза за Агенция „Фокус” Ивайло Московски, кандидат за депутат от ГЕРБ на 26 МИР-София, който днес се включи в почистването на засегната от наводнението община Георги Дамяново.

„Моментът, в който възстановим нормалната предизборна кампания – всяко едно публично мероприятие ще бъде призив към нашите симпатизанти и обществеността, която присъства на тези мероприятия в нашата кампания”, добави той.

По думите му, кандидат-депутатите на ГЕРБ са се разделили на 5-6 екипа начело с Цветан Цветанов.

„Всеки екип започна да влиза по къщите. Долните етажи бяха в тиня и кал. Успяхме да помогнем на хората като изнасяхме мебели, с лопати изринахме тинята и калта и където може и имаше вода, успяхме и да измием. Изчистихме и църквата в с. Говежда”, обясни Московски.
Ивайло Московски подчерта, че в цялата страна има представители на партията, които работят както в Бургас, Хасково, Димитровград и Харманли. „Мисля, че даваме добър пример за гражданска солидарност и дано повече хората да се отзоват на този призив и да помогнат”, изтъкна той.
„Всъщност в момента реката не тече в собственото си корито, а тече в улея, където са били улиците на населените места и действително трябва много сериозна работа и координирани взаимоотношения между различни институции. Най-важното е да се изчисти затлаченото речно корито от камъни, дървета и трупи, за да се отклони реката в старото й корито и да могат да започнат възстановителните дейности”, подчерта Московски.