Цветан Цветанов: Нека всеки да бъде съпричастен и да помогнем на хората в беда

Трябва да се направи проект за поетапното почистване на всички корита

ГЕРБ е партията, която е съпричастна с проблемите на хората. Днес помогнахме на много от пострадалите в община Георги Дамяново, почистихме почти всички засегнати къщи. Много възрастни жители, които нямат възможност сами да изчистят и премахнат калните наноси от дворовете си, бяха изключително доволни от нашата помощ.

Най-важното сега е да има добра организация, за да се предприемат действията, които очакват хората. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време отстраняването на щетите в пострадалото от наводненията село Говежда, община Георги Дамяново, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му, трябва да се направи проект за поетапното почистване на всички корита, за да не се допускат подобни трагедии. „Трябва да има Басейнова дирекция, за да може да се създаде необходимата координация и да се работи ефективно. Ще ви дам пример със село Бисер. При наводнението тогава работиха едновременно пет институции. Тогава дадохме и един милион лева за възстановяването на щетите“, подчерта Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ, заедно с водачите на листи от партията Ивайло Московски, Десислава Атанасова, Вяра Церовска и кандидатите за депутати от 14 МИР-Перник почистиха църквата „Възвисение Господне“ в селото, която бе наводнена. За построяването на храма, който трябва да бъде открит след 10 дни, партия ГЕРБ е дарила 20 000 лева. Цветан Цветанов бе категоричен, че освен с почистването на пострадалите райони, ГЕРБ се ангажира и със залесяването на изсечените местности около реките, които станаха причина за масовите наводнения.

„Възложили сме на нашите експерти от сектора земеделие да проучат нещата и след 20-ти този месец ще започнем залесяване на местата, които са оголени от поголовната сеч. В момента искаме да локализираме тези места и ще стартираме и тази инициатива. Смятам, че това ще бъде една много полезна и за екологията инициатива“, каза още Цветанов.