Лесбийка за една година

Истинският обрат в живота й настъпва, когато тя се събужда с неочаквана гостенка в дома си

Бившето „стрейт” момиче, което се събужда с друго в леглото си, след много тежка вечер, пише книга в която изследва сексуалността си.  Брук Хемфил е автор на „Лебийка за една година”, в която описва опита си с други жени, пише Дейли мейл.
Истинският обрат в живота й настъпва, когато тя се събужда с неочаквана гостенка в дома си. „Бях с няколко приятели в един гей бар в Сидни... Подкарахме с питиетата и изведнъж се оказах с една гола жена до мен в леглото ми", разкрива Брук.
Оттам идва й неочакваното предложение, да работи с режисьора на  шоу с група от лесбийки в Сидни. Това е следващата стъпка от пътуването Брук.  Малко след снимките, тя започва връзка с едно от момичетата, което е наричано от приятелите си „Преобразяващата Клер”. Тя е известна с това, че обръща момичетата и те минават на нейния бряг, казва Брук.
Това не беше социален експеримент, а поредица от събития, които някак доведоха до този период в моя живот. Книгата е изследване на собствената ми сексуалност, но има за цел също така да се инициира диалог за толерантността
Хората, които не са я чели, а просто са видели заглавието, което предизвиква емоционална реакция в тях и  не могат да го отминат с безразличие, казва Брук.
Някои от лесбийската общност са се засегнали от заглавието на книгата, тъй като то опростява често сложния въпрос за сексуалността и намеква, че това е избор.
В отговор Брук заявява, че намерението й не е да разстрои или да отнеме от другите сексуални преживявания, а се надява да акцентира върху важния въпрос за плавните измерения на сексуалността.