10 септември: Просто действайте!

Слънце в Дева, Луна в Овен. Астрологична картина на деня

Ако в началото на деня все още се намирате под въздействието на емоционални дилеми, извикайте на помощ здравия си разум и цялото си хладнокръвие за да се мобилизирате и да ги подмените с активност и целеустременост. Те ще ви бъдат нужни през днешния ден, за да можете да се възползвате максимално от неговите потенциални възможности, както и да преодолеете препятствията, пред които той ще ни изправи.

Онези, които умеят да действат с размах, днес ще се радват на оживление в живота си и възможност с един ход да решат всички съществуващи до сега проблеми. Има хора, които успяват да съзрат шансове, които останалите не забелязват, или подминават с пренебрежение и ако сте сред тях, то днес е вашият ден. Големия енергиен потенциал на този ден ще ви позволи да действате с лекота за постигането на своите желания и намерения. Праволинейността и откритостта са качествата на днешният ден-използвайте ги максимално, ако се нуждаете от решителни стъпки целящи радикална промяна в живота ви. Ако сте узрели за идеята, че само вие носите отговорност за собственото си щастие и успех и сте готови самостоятелно да предприемете необходимите стъпи и решения за тяхното постигане, не се колебайте и пристъпвате към действия. Резултатите няма да закъснеят и ще бъдат повече от удовлетворителни.

Денят се отличава с интензивен информационен обмен, което може да затрудни по-пасивните и интровертни личности. Ще ни се налага да бъдем на няколко места едновременно, да общуваме динамично, с много хора по различни теми. Ще ни бъде трудно да подреждаме приоритети и да отсяваме зърното от плявата, но това така или иначе ще се случи в последствие, по силата и волята на обстоятелствата. А и преценките ни в момента едва ли ще бъдат много адекватни, за да разчитаме на тях и онова което сега ни се струва перспективно, в последствие може да се окаже напълно неефективно, докато привидно авантюристични и не много надеждни възможности могат да се окажат съкровището което отдавна сме търсили. Затова просто действайте!

Работа и бизнес
Денят е изключително благоприятен за срещи, преговори и споразумения, касаещи делово сътрудничество с хора, чиято компетентност и надеждност е заслужила доверието ви. По отношение на новите персонажи и сега установените контакти обаче бъдете по-критични. В процеса на договаряне се възползвайте от натрупания опит и не допускайте стари грешки, водете разговорите спокойно, уверено и без да се палите излишно. Днес може да ни се наложи да работим с голямо количество информация, което ще изисква прецизност, издържливост на умствено натоварване и умение да се работи в сложни условия, под натиска на времето и обстоятелствата. Високия професионализъм на тези, които ги притежават ще бъде забелязан и поощрен.

Здраве, хранене и красота
Пасивността днес е противопоказна, а физическата активност просто задължителна, затова в случай че не сте ангажирани с делови и социални ангажименти изискващи цялата ви енергия, постарайте се да си намерите занимание изискващо повече физическо натоварване. Спортът, танците, натоварващите туристически преходи и дори тежкия физически труд, днес ще бъдат източник на удоволствие, затова не се лишавайте от него. Денят обаче е травмоопасен затова вземете необходимите мерки за да се предпазите от травми и инциденти. Особено внимателни бъдете по време на шофиране. Любовта към високите скорости и неуместната самоувереност, днес могат да имат фатални резултати.