Кандидатите за депутати от ГЕРБ започнаха разчистването на домовете на пострадалите в Димитровградско

В домовете на пострадалите домакинства влязоха водачите на листи на ГЕРБ – Хасково и Кърджали Делян Добрев и Цвета Караянчева

От 8:00 часа тази сутрин кандидатите за народни представители от ГЕРБ разчистват домовете на пострадалите от наводнението в най-тежко засегнатото село Странско, в Община Димитровград. 23 къщи в селото са били залети и напълнени с кал. В тяхното почистване участват над 70 човека от листите на ГЕРБ от областите Хасково, Смолян, Кърджали, Пловдив град, Пловдив област, Стара Загора и Велико Търново, които са  оборудвани с ботуши, кофи и лопати. В домовете на пострадалите домакинства влязоха водачите на листи на ГЕРБ – Хасково и Кърджали Делян Добрев и Цвета Караянчева, както и кандидатът от Велико Търново Евгени Стоев.
Заедно с 20 свои колеги, в разчистването на залети жилищни сгради в кв. „Марийно“ на Димитровград се зае водачът на листата на ГЕРБ от Смолян д-р Даниела Дариткова. Заедно с колегите си от съседи области Дариткова изнася с кофи калта, която водата е нанесла в домовете на хората от квартала.
Кандидатите за депутати от област Пловдив се включиха в почистването на засегнатите домове в Симеоновград. Групата от 30 човека направи оглед на засегнатите домакинства и от 8:30 часа тази сутрин започна разчистването на последиците от наводнението в засегнатите домакинства.