Михаил Константинов: Предизборната кампания ще бъде сравнително умерена

Отрицателните предизборни кампании вече не носят полза

Очаквам предизборната кампания да бъде сравнително умерена, каза проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт, пред „Фокус“. „И президентът ги призова малко да се успокоят, защото с взаимно плюене и т.н. нищо полезно не се постига. Аз мисля, че отрицателните кампании в България вече не носят полза на никого, още по-малко на хората, които ги прилагат агресивно”, подчерта проф. Константинов. По неговите думи „компроматната война” е част от мръсната предизборна кампания.

„Надявам се тези, които са искали да я използват, да се осъзнаят и да разберат, че е контрапродуктивно. Както се казва в една българска поговорка – когато се борите със свиня в кочина, няма как да останете чист. Който решава да превърне предизборната кампания в кочина, му гарантирам, че и той ще бъде целият в кал”, посочи той.

Константинов коментира, че в започналата вече предизборна капания посланията са тривиални и се предлагат неизпълними обещания. „Българите са свикнали да ги лъжат, така че нещата са си както винаги”, добави професорът.