Пълнолуние в Риби: Тънката граница на реалността

Слънце в Дева, Луна в Риби. Пълнолуние в 04,37ч.. Астрологична картина на деня.

Основните теми на Пълнолунието в Риби касаят необходимостта от съзнателно обединяване на противоположните изисквания наложени от мечтите и реалността. Или казано иначе, въображението на Риби и практичността на Дева ще трябва да си подадат ръка, за да се опитат да превърнат мечтите в цели, които в последствие да бъдат проявени в реалността. Затова много често именно в този период възникват събития и ситуации, които ни принуждават да се движим по тънката граница между илюзията и действителността. Преминаването и пък често води до невероятни усещания и преживявания, които целят да разрушат и разширят обичайните ни разбирания, представи и навици. Самото преживяване може да бъде изключително обогатяващо за хората, които са възприемчиви към енергетиката на знаците от подвижния кръст: Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, способни бързо да се ориентират и приспособяват към неизменно менящите се обстоятелства, но би могло да породи и истински хаос в душите на онези, които не са психически устойчиви към внезапни обрати и пристъпват към промяната по скоро със страх, отколкото с възторг. И едните и другите обаче, в периода на Пълнолунието са еднакво уязвими от прибързани преценки, самозаблуди и дълбоки емоционални водовъртежи. Затова днес е желателно да не пристъпваме към действия и решения под въздействието на моментни впечатления и емоции.

Сериозни предупреждения ни отправя Меркурий, който поради управлението си над Дева придобива ключова роля в сценария на настоящето. Навлизайки в зоната на конфликта между Уран и Плутон, той ще постави изпитания пред онези, които съзнателно или не доминират с ролята, думите, идеите и поведението в обкръжението си. Обичайните похвати и лостове за намеса и контрол навсякъде и във всичко, могат да се окажат временно или завинаги неефективни, което ще породи смут в душите, а и в ежедневието както на контролиращите, така и на контролираните. За радост или за жалост, тъй като Пълнолунието е фаза на максимално развитие и проявление, след която настъпват процеси на разпад, не можем нито да избегнем подобни ситуации, нито да им се противопоставим, тъй като причините за тяхното проявление са заложени в миналото, а настоящето е само естествен финал, закономерно произтичащ от вече направени избори и постъпки. Остава ни само да се поздравим с победата, или да преглътнем поражението. Добрата новина е, че дори и поражението открива пред нас нови възможности или най-малкото ни освобождава от задължението да упорстваме там, където не бихме могли да постигнем желания резултат.

Работа и бизнес
Щастливи и удовлетворени ще бъдат днес онези, които с радост и отдаденост са се посветили на своята работа, хоби, интелектуален интерес или личен проект. Те ще могат да съчетаят успешно високата работоспособност с изострената интуиция. Интуицията ще ви подскаже от кого и от какво имате нужда за да оптимизирате резултатите си. Разчитайте на нея и вродените си инстинкти. Информацията и фактите могат да ви подведат.

Здраве, хранене и красота
Пълнолунието в Риби отправя предизвикателство както към физическото, така и към психическото здраве.Зачестяват проявленията на фобии, мании и истерично поведение породено от трудни за овладяване емоционални състояния. Необходимо е съзнателно наблюдаване и контрол над емоциите, но това обикновено е по възможностите на малцина.Затова избягвайте ситуации, които влияят негативно на психическия и емоционалния ви баланс. Водата и водните процедури ще имат изключително балансиращ и успокоителен ефект. Дори кратка разходка край водоизточник ще ви дари необходимото спокойствие. Абсолютно противопоказни са алкохолът и упойващите вещества от всякакво естество.Техния ефект в този момент е непредвидим и в пъти по-силен от обичайното.