МУ - Пловдив посреща с парти 80 студенти от Великобритания

Животът

08-09-2014, 16:31

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тенденцията за непрекъснато нарастване на чуждестранните студенти се запазва и през тази година

С нетрадиционно мероприятие посрещат 80 записали се първокурсници чужденци, които ще учат "Медицина" и "Дентална медицина" на английски език в Медицинския университет – Пловдив.

Официалното парти за посрещане на чуждестранните студенти първокурсници ще е днес от 18,30 часа в ресторант "Пълдин". Мероприятието е организирано от г-н Бен Амброуз - директор на агенция „The STUDENT WORLD” - Великобритания. Идеята на събитието е да се приветстват новодошлите студенти и да се приобщят към новата академична среда.

Тенденцията за непрекъснато нарастване на чуждестранните студенти в Медицински университет се запазва и през тази година. През новата учебна година Пловдивският медицински университет ще обучава в I курс общо над 300 чуждестранни студенти , от които в медицинския факултет – над 200. От две години е особено засилен интересът към обучението по медицина от граждани на Обединеното кралство - към момента те са 146 студента.

В присъствието на заместник-ректорите: проф. д-р Мария Куклева, дмн (УД) и проф. д-р Мариана Мурджева, дм (международно сътрудничество) британските първокурсниците ще бъдат приветствани от името на ректорското ръководство от проф. д-р Виктория Сарафян, дмн – зам.-ректор по НИД на МУ-Пловдив.