Награждават пловдивски пожарникари, помагали в Мизия

За 10 дни са се сменили четири екипа от по трима пожарникари

Двама пожарникари от Пловдив ще бъдат наградени за участието си в спасителната операция след наводненията в град Мизия. Това съобщи на пресконференция Димитър Стоенчев, директор на пловдивската пожарна, предава Радио "Фокус" – Пловдив. По думите му отличените са Петко Вишев от Трета районна служба и Драгомир Гайде от Четвърта районна служба.

Все още не се знае кога ще бъде награждаването. Ръководителите на място са решили точно те да бъдат наградени,защото са действали много професионално и са спасявали хора, каза още Стоенчев. В град Мизия за период от 10 дни са се сменили четири екипа от по трима пожарникари. Пловдивски огнеборци са помагали и при отводнителните операции в град Добрич, както и в Сърбия. За работата си навсякъде те са получили много добри отзиви и благодарствени писма за всеотдайността, каза още Стоенчев. По думите му в отводняванията в Добрич са участвали трима пожарникари от Пловдив, а в Сърбия те са били десет.

За периода от началото на годината до 31 август пловдивските огнеборци са реагирали на 1102 отводнявания, премахване на паднали дървета и скъсани жици, най-вече заради обилните валежи през летния сезон.