Aдвокатът на Цветан Василев: Клиентът ми е в Белград

Има желание да си дойде в България

Наказателният адвокат Константин Симеонов от днес официално поема защитата на банкера в изгнание Цветан Василев."Клиентът ми се намира в Белград и разследващите органи знаят добре този факт", признава в ефира на тв7 защитникът. Банкерът Цветан Василев си работи необезпокояван от властите по оздравяването на банката.

"Налице е желанието му да се завърне в България, но преди това трябва да се промени мярката му за неотклонение. Ако го задържат на границата той няма как да работи по своя план и да преговаря с потенциални партньори, които да помогнат за оздравяване на финансовата институция. Затова първата стъпка, която ще предприемем е да внесем предложение да се промени мярката му за неотклонение, а оттам и да се прекрати издирването от Интерпол", обяви адвокатът.

"Василев работи и не се укрива. Има много въпроси, по които трябва да работи - преди всичко по плана заоздравяването на банката с други акционери", каза още Константин Симеонов.

"До момента имаше сериозна опасност за живота на банкера Цветан Василев от страна на ексдепутата Делян Пеевски, която все още не е отминала, но въпреки рисковете финансистът твърдо е решил да се прибере в родината си. Цветан Василев има обяснение кой иска да съсипе банката. През последните дни и наблюдаващият прокурор Иван Гешев и неговия началник дадоха редица интервюта и изявления, дори и рецепти за оздравяване на КТБ. Не влиза в правомощията на обвинителите да поучават финансистите как да оздравят банковата институция. Едно е ясно по казуса с КТБ прокуратурата и БНБ проявиха двоен стандарт", поясни защитникът на Василев.

Банкерът Цветан Василев намерил адвокат Константин Симеонов чрез посредници. Пълномоюното на защитника е заверено от Белград. Наказателният адвокат е защитник на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. През годините пое защитата на  главния секретар на Министерството на икономиката Тенчо Попов по делото с бившия министър Николай Цонев. Кантората му консултира НЕК, “Козлодуй“ и редица други стратегически обекти В “Симеонов и Дерменджиев“ създатели са адвокатите Константин Симеонов и Ивайло Дерменджиев. Те работят в екип с още няколко адвокати. Дейността на кантората се разпростира и върху сделки в Югославия, Македония, Гърция и Турция.