7-14 септември: Амбиции, цели и съвместни интереси

Хороскоп

08-09-2014, 02:15

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Септември: Духовни ценности в материална реалност

Тази седмица е награда за онези които са готови търпеливо и целеустремено да преследват и постигат дългосрочни цели и устойчиви във времето резултати. Пълнолуние на 9 септември в 04,37ч.

За мнозина предстоящата седмица ще бъде изключително ползотворна и продуктивна и ще се превърне в апогей на положените до момента усиля, предоставяйки ни възможност за постигането на важни цели и удовлетворяването на лични амбиции. На онези, които методично и систематично са полагали усилия в личното си себеусъвършенстване или са очаквали своя шанс за да докажат и приложат на практика усвоените знания, качества и умения, съдбата ще предложи шанс за себереализация. Не разчитайте обаче на случайни шансове предоставящи ви временни успехи. Така по-скоро ще пропилеете, отколкото ще реализирате потенциала на настоящите условия и обстоятелства. Тази седмица е награда за онези които са готови търпеливо и целеустремено да преследват и постигат дългосрочни цели и устойчиви във времето резултати.

Седмицата започва с Пълнолуние в понеделник срещу вторник, което обвързва резултатите с проявената на време и на място лична инициатива. При това тя задължително трябва да има съзидателен характер и да поставя личните цели и интереси в служба на колективните. Работете за общото благо, за да гарантирате личното си удовлетворение и благосъстояние! Така всички ваши намерения и начинания ще се окажат успешни и ще се увенчаят с печалби, удачни делови партньорства и споразумения, професионален и социален успех.

Разбира се не всичко ще протича съгласно първоначалните ни намерения и очаквания, още повече че Пълнолунието се разгръща на фона на образуваща се тауквадратура между Меркурий, Уран и Плутон. Меркурий е важен играч през тази седмица, тъй като Слънцето преминава през знак под негово управление-Дева. Неочаквани известия могат да променят плановете ни, а внезапните хрумвания и новите идеи макар и привлекателни могат да се окажат напълно неосъществими. Затова не си правете експерименти,  придържайте се към традиционните и добре познати сфери на активност и използвайте само добре проверени и утвърдени от практиката методи на работа и източници на информация. Избягвайте също спонтанните импулси да действате самостоятелно и еднолично, особено в дейности и занимания, в които работите в екип. Ако резултатите от вашите постъпки и решения, накърняват чужди интереси, конфликтът е неизбежен и може да приключи с разрив на отношения и прекратяване на сътрудничеството. Тази астрологична конфигурация ще внесе оживление и напрежение и в сфери на обществена активност, свързани с търговията, икономиката и дипломацията. Ще се засили ролята на личности упражняващи скрито влияние, без да афишират участието си в каквито и да било проекти или решения. Тяхната намеса ще има по скоро съзидателен ефект върху ситуацията на международните и локаллни пазари, както и в политическата реалност, но може да породи шокиращи обрати, които не винаги ще бъдат тълкувани и коментирани адекватно, най-вече от медиите и обществените говорители. Затова следва да възприемаме малко по-
критично информацията, която се оповестява публично.

Паралелно протичащите хармонични аспекти между Меркурий и Юпитер на 10 септември и Слънцето и Сатурн на 11 септември, като цяло ни обещават трезва оценка и верни решения. Те ще се проявят в живота ни чрез събития и ситуации, даващи ни възможност да уредим взаимоотношенията си с висшестоящи лица, влиятелни личности, учители и покровители. Сега е подходящия момент да потърсим приятелска поддръжка и покровителство от тях, да обсъдим съвместен план за работа и бъдещи действия. Но най-важно от всичко е да поддържаме упоритост в постигането на дългосрочните си цели, а също и сдържаност по отношение на нестандартни ситуации и моментни хрумвания. Авантюристичните пориви могат да да породят сериозни проблеми в последствие. Към нови идеи и проекти следва да пристъпваме едва след детайлно проучване и щателна подготовка.

Венера, макар и в знакът на своето падение-Дева, също ще напомни за себе си. Опозицията и с Нептун на 10 септември, предупреждава за неприятности породени от нереалистични оценки на обстоятелствата, личните възможности и обективните перспективи, а и финансови загуби поради липса на практичност. Ако сте обвързани с тайни дела или взаимоотношения, бъдете изключително внимателни, в случай че не искате личните ви тайни да се превърнат в обществено достояние. Затова пък тригонът и с Плутон в края на седмицата обещава възможности за преобразуване на дефектите в ефект и благоприятно решение на въпроси, касаещи взаимоотношения, съвместни финанси, покупки и инвестиции. Оживление може да настъпи и в деловите, семейните и личните взаимоотношения. Съвместните преживявания и развлечения, както и нарастващото сексуално привличане, обещават един романтичен и укрепващ взаимоотношенията уикенд.

На всички пожелавам успех през предстоящата наистина ползотворна седмица!