Спират дъждовете, слънцето се завръща

Общество

07-09-2014, 18:58

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В София 47 градуса, Сливен - 50

В средата на седмицата максималните температури отново ще са около 30 градуса

През следващото денонощие над страната ще има разкъсана облачност, над Западна България по-често значителна и на места там ще превали. В Източна България ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури – между 24° и 29°, в София 24°, прогнозира НИМХ към БАН.
Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща временно и до слънчево. Вятърът ще бъде до умерен от север, след обяд от изток. Максимални температури 26-28°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, а високите части ще са в мъгла. Ще има превалявания. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Във вторник повече облачност ще има над Западна България, а след пладне – и над североизточните райони. На отделни места там ще превали краткотрайно.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините ще бъде с намалена видимост. Купеста облачност ще има след пладне над планините, но ще остане почти без валежи.

Дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се повиши още малко и ще достигне средното за месеца.