За побоя в Перник: Такава агресия няма и в Афганистан

Разказ от първо лице за побоя над журналисти в Перник

Полицията в Перник издирва четиримата гардове, които пребиха екипа на TV7 и NEWS7, докато правеше разследване за предаването "Жега", съобщават от TV7. До 24 часа тези хора трябва да са в ареста. Това заяви във "Факторът Кошлуков" водещият Любо Огнянов. Часове след инцидента той разказа подробности за него.

Разследването започва по сигнал на няколко момчета от Неправителствената организация "Зелени барети", които работят за прочистването на града от наркодилъри. Те обяснили на екипа на "Жега", че собственикът на една от дискотеките с прякор Кинтата от 20 години необезпокояван продава дрога.

Със скрита камера журналистите отишли в заведението и уговорили да си купят наркотици. След това момче от "Зелените барети" се обадило на тел. 112 и подало сигнал в полицията, като предупредило, че журналисти ще влязат в дискотеката.

Там сякаш ги очаквали и ги пропуснали без проблеми. Минути по-късно започна страшно меле – хвърчаха маси, столове, чаши. Никой обаче не докосна нито мен, нито оператора, каза Огнянов. Двамата били нападнати, когато тръгнали към паркинга, за да се качат в автомобила си. "Усетих удар с бокс в бъбреците, както и още няколко удара. Но това беше нищо в сравнение с боя, който понесе операторът. Него буквално го прегазиха" – разказа Любо.

Боят продължил само няколко минути, след това всички се разбягали, а на мястото пристигнали 4 патрулки.

Оказало се, че камерата на екипа е разбита на дребни частици, някои от които били открити в коритото на реката. С тежки счупвания е операторът.

Паралелно с това втори екип на предаването заснел побой над едно от момчетата – член на "Зелените барети".

Такова нещо го няма дори и в Афганистан. Крайно време е държавата да си вземе държавата в ръце и да се пребори с такива боклуци, заяви Любо Огнянов. Още подробности от среднощния екшън можете да научите в предаването "Жега", чийто първи епизод ще се излъчи днес.

Целият разказ от първо лице можете да видите във видеото.