Оранжев код "риск за тревога" на река Марица при Пловдив!

Животът

06-09-2014, 12:02

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

От Министерството на околната среда и водите предупреждават!

Оранжев код – "Риск за тревога" на р. Сазлийка при Гълъбово и на р. Марица при Пловдив е обявен от системата за ранно предупреждение, съобщават от МОСВ. Предвид динамичната метеорологична обстановка и действието на нарушители на естествения режим на реките, на места са вероятни внезапни наводнения.

С оранжевия код експертите предупреждават, че времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

На база метеорологичната и хидрологична обстановка през следващите 2 денонощия ще продължат да се повишават речните нива в по-голямата част от страната. За река Марица и река Арда както следва:

- р. Марица в горното и средното течение и притоците ѝ Очушница, Стара река/Костенец/, Крива река, Яденица, Чепинска, Тополница, Луда Яна, Стара река, Въча, Потока, Първенецка, Пясъчник, Чепеларска, Стряма, Черкезица

- р. Арда в горното течение и притоците ѝ Бяла река, Черна река, Малка Арда, Давидковска.