Борисов: Тези избори не ме притесняват, свикнал съм да бъда лидер

Все пак нека изчакаме резултатите. Да видим какво ще кажат хората на 5 октомври.

Тези избори не ме притесняват. БСП, ДПС и „Атака“ дезертираха от властта. Те видяха какво са направили, какви огромни пасиви има във всички системи. Те се дръпнаха и чакат някой да им оправи кашата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Диана Найденова в репортаж, направен „пътьом“ – в колата на Борисов и излъчен по Нова телевизия.

На въпрос свикнал ли е да бъде лидер, Борисов отговори: „Мен това никога не ме е притеснявало. Свикнал съм. Все пак нека изчакаме резултатите. Да видим какво ще кажат хората на 5 октомври. Най-важното е след това да се създаде стабилно правителство“, коментира Борисов.

„Хората обаче изнемогват. Ето, служители на „Напоителни системи си продават кръвта“, вметна Найденова.

„Дайте да се разревем, че някой си продава кръвта! Това е жив популизъм! Видя се, че 20 години без инфраструктура, без фондове… Всичко сега е направено с европейска солидарност. Аз всеки ден съм сред хората. Това е всеки ден. И аз виждам реално социалната политика – да се направят детски градини, улици. Толкова много пенсионери! И толкова безработни, а и нежелаещи да работят. Това е огромен проблем!“, каза още лидерът на ГЕРБ.

За по-малко от четири години направихме това, което за двадесет не са правили за инфраструктурата, заяви още Борисов.

„Ние четири години правихме проекти, усвоявахме еврофондове. Това е времето, в което се строеше и сега излизат обектите, които сме проектирали, финансирали и разработили”, добави Борисов.

„Без пътища, без инфраструктура - хляб няма. Цял свят го е доказал още от римско време”, коментира лидера на ГЕРБ и допълни, че всички проекти, осъществени от по времето на ГЕРБ са построени само с 10 или 20% от парите на бюджета, всичко останало е по европейската солидарност.

Борисов подчерта, че всеки ден е сред хората и припомни какво правят за гражданите – детски градини в квартали, където досега не е имало.

„Да се създадеш на туристическия бранш възможност и да им докараш туристи да си напълнят хотелите, след като АМ „Хемус” я бяха спрели. Това е да си сред хора”, заяви Борисов.

Според Борисов това е социалната политика, а не помощите. „Целта ми е да накарам целия народ като един да работим денонощно, за да излезем от кризата”, категоричен е Бойко Борисов.

 

Цялото интервю можете да видите ТУК.