Нова жертва на пороите!

Жена се удави в Бургаско, в района Отманли-Ченгене скеле

Жена се е удавила в района Отманли-Ченгене скеле. На самото Ченгене скеле са завлечени от пороя много лодки и рибарски постройки, има обърнати автомобили, съобщи кметът Николов, който е в момента там, съобщиха от пресцентъра на общината.

Другата кризисна точка е „Победа”. Залята е голяма част от квартала, също и улица „Индустриална”. Затова в момента автобус 211 заобикаля по околовръстното – това е временно, докато се оттече водата. 15 души от „Победа” сме евакуирали и настанили в приюта за бездомни на ул. „Китка” №5 – това е в отсрещния квартал „Акации”. Нахранени са и са на сухо.

Из града има паднали клони – работи се по отстраняване и почистване. На няколко места из периферните селища в общината има паднали електрически стълбове. Работи се и по този проблем, но за момента няма ток в селата Димчево, Твърдица.

Няма ток на няколко места в самия град Бургас – на улиците „Дебелт”, „Мария Луиза”, „Оборище”. И тук възстановителните екипи работят.

В знак на почит към паметта на загиналата жена Община Бургас отменя единствения концерт в програмата си за днес – музикално-поетичния спектакъл „Морето”, насрочен за 12.00 часа на острова. Концертът в Българово днес от 18.00 часа, посветен на 40 години от обявяването на селището за град, ще започне с минута мълчание. Ритуалите, посветени на Съединението, остават.