6-7 септември: Свобода и безгрижие

Хороскоп

05-09-2014, 19:00

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Дева, Луна във Водолей. Венера в Дева. Астрологична картина на 6-7 септември

Подредения и добре организиран сват на Дева, през който Слънцето пътешества сега, може би най-сетне ще успее да да внесе и някакъв ред в ежедневието ни. Нещо, за което бяхме позабравили в отминалите вече доста хаотични времена, когато работните дни бяха неефективни, а почивните-с най-благоприятни делови предпоставки. Какво да се прави, Вселената не е склонна да се съобразява с нашия фиктивен график и разпределя времето за отдих и работа по своя собствена логика. Този път обаче Вселенската и човешката логика се синхронизират и след една напрегната, но надявам се успешна и ползотворна за всички делова седмица, настъпва време за почивка и както сочат всички астрологични предпоставки- за срещи с приятели и съмишленици, интелектуални занимания, екскурзии, свобода и безгрижие.

Още в ранните часове на събота мнозина ще пожелаят да се отправят на кратко пътешествие и няма да сгрешат ако съчетаят приятното с полезното посещавайки нови места, музеи и комплекси, където освен наслада от красивата природа ще получат и възможност да научат нещо интересно и необичайно. Пътуванията освен всичко друго, ще доставят покой на ума и ще обогатят възприятията ни с нови, случайно хрумнали ни идеи. Идеите от своя страна сега разполагат с потенциал да отключат у нас внезапни интереси, или пък да ни дадат находчиво решение на въпроси, по които до момента сме се чувствали безпомощни.

Социалните възможности и предпоставки са онова, на което следва да обърнем внимание през почивните дни, затова най-добре не планирайте спокоен уикенд у дома пред телевизора. Излезте навън и взаимодействайте активно с обкръжението си. Общуването ще протича с лекота и много смях и ще предоставя богат обмен на идеи и концепции. Ще намерите и съмишленици, с които ще можете да обмените ценна информация и новини пряко свързани с личните ви интелектуални интереси и занимания. А най-интересни ще се окажат новите познанства, в случай че Съдбата ви предостави този дар. Сред тях ще можете да намерите не само нови приятели , но и надеждни делови партньори, така че направете всичко възможно да се представите добре и да създадете блестящо впечатление.

Ако все пак ви влече към дома, в неделя ще имате възможност да се погрижите за него. Създайте си комфортна и уютна среда, след което се посветете на самоусъвършенстване и образование. Не възлагайте обаче очаквания друг да създаде комфорта ви, особено емоционалния. В личните взаимоотношения настъпва период,  в който силните емоции отстъпват място на сдържаността и практичността. За някои това може да стане източник на психически и емоционален дискомфорт в неделя. Приспособете се бързо към новата тенденция и не си губете времето и настроението с изясняване на взаимоотношения. Просто Любовта се нуждае вече не от поетични слова и ярки демонстрации на внимание, а от готовност за ненатрапчиво присъствие, грижа и споделяне на делничната реалност.

Здраве, хранене и красота
През почивните дни уязвими ще бъдат венозната и нервната система, осезателните органи и долните крайници. Особено чувствителни ще бъдат сетивата, затова избягвайте ярки светлини и дразнещи звуци.Всички видове колективни игри и спортове ще бъдат източник не само на позитивни емоции, но и възможност да канализираме и изразходваме излишната енергия. Пасивността в момента е протовопоказна, затова се постарайте да си осигурите достатъчно движение.

Премахването на мъртвите клетки от кожата ще повиши притокът на кислород към целия организъм и ще ви гарантира младост и сияен блясък. Резки промени във външността обаче могат да подействат шокиращо както на вас така и на околните, затова не пристъпвайте към тях спонтанно. С навлизането си в Дева, Венера ще наложи тенденции към по-строг и практичен имидж. Използвайте почивните дни за да прегледате гардероба си и да се нагодите към тях.