ГЕРБ откри символично предизборната си кампания със среща с посланиците от ЕС, НАТО и Израел

Бойко Борисов припомни, че през последната година и половина ГЕРБ постигна убедителни победи и на двата национални избора

Ако ГЕРБ дойде на власт, евроатлантическата ориентация на България ще бъде ясна и гарантирана. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с посланиците от Европейския съюз, НАТО и Израел. Срещата се проведе по инициатива на посланика на Италия Н.Пр. Марко Контичели, във връзка с иналиянското председателство на Европейския съюз. Борисов подчерта, че политиката на ГЕРБ се основава на стабилността, икономическия растеж, усвояването на средствата от еврофондовете и подобряването на инфраструктурата. „В управленската програма на ГЕРБ сме се постарали да има реалистични неща, които от първия ден ще направим. Както и в предишния ни мандат, ще продължим да се ръководим от принципа да харчим толкова, колкото изкарваме. За съжаление управлението на БСП, ДПС и Атака разби само за една година стабилността, която ние градихме 4 години“, посочи председателят на ГЕРБ. Борисов обясни пред посланиците, че имайки предвид състоянието на държавните финанси в момента, както и международните геополитически предизвикателства, е по-тудно да формулира оптимистичен сценарий за България, отколкото песимистичен.
Бойко Борисов припомни, че през последната година и половина ГЕРБ постигна убедителни победи и на двата национални избора. „Това означава, че хората продължават да вярват в нас. Но с Костинбродската афера ни взеха поне 6-7% и всички наши опоненти действаха едновременно. Стана безпощадно ясно обаче, че всичко, в което ни обвиняваха, са абсолютни лъжи и опорни точки“, категоричен бе Борисов. Председателят на ГЕРБ изрази увереност, че ще бъдат положени всички усилия за честни и прозрачни избори. „ГЕРБ е единствената партия, която не фигурираше в журналистическите разследвания за купуване на гласове. Не случайно побеждаваме убедително във всички големи градове, защото там купеният вот има много по-малка тежест. ГЕРБ ще продължи политиката си да се противопоставя категорично на това престъпление“, подчерта Бойко Борисов.
По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със стабилността на финасовия сектор в България, развитието на големите инфраструктурни и енергийни проекти, както и позициите на ГЕРБ относно политиките в сектор „Сигурност“.