5 септември : 11 лунен ден, Екадаши

Хороскоп

05-09-2014, 09:48

Снимка:

photo-forum.net

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Септември: Духовни ценности в материална реалност

Слънце в Дева, Луна в Козирог. Всичко започнато днес трябва да бъде доведено до край и изисква пълна отдаденост на физически и душевен потенциал.

Символ: Корона, Огнен меч, Войн

 

Много силен ден, с максимална концентрация на енергията. Цялата природа и всички елементи в поднебесния свят влизат във взаимодействие един с друг и се  синхронизират с вибрациите на Вселената. Човекът, като посредник между небето и земята става проводник на този процес. За силните духом, денят е мощен инструмент за насочване на потенциала, а за слабите създава опасност от срив на емоционално, физическо и душевно ниво.
Всяко действие е натоварено с мощта на тази енергия и може да има незабавен и осезаем резултат. Чувстваме се силни и самоуверени, но дори миг съмнение в ефективността на действията ни, може да привлече към нас провал и разочарование. Всичко започнато днес трябва да бъде доведено до край и изисква пълна отдаденост на физически  и душевен потенциал. Затова, ако се чувствате уверени, че сте на прав път, обективно сте преценили силите си, имате готовност да спазите сроковете и сте наясно с процеса на осъществяване от началото до край, не забавяйте темпото и смело вървете напред. Ако не, по добре отложете замислите си, докато не разполагате с всички ресурси и знания, които да укрепят увереността ви в успеха.
Не бива да прекарваме този ден в пасивност и усамотение. Вселената ще възприеме това като отказ да се възползваме от енергийната и подкрепа. Необходимо е да намерим начин да вложим енергията си в постигането съзидателни цели.
Успехът днес ще подкрепи вярата ни, но не бива да ни прави твърде самоуверени. Неуспехът, следва да използваме като възможност за корекция която ще ни осигури бъдеща победа. И двете трябва да приемем с благодарност и осъзнатост,  че във Вселената всичко е циклично и в постоянно движение между върха и дъното.


Хранене: Този ден е нееднозначен. Организмът се нуждае от разнообразна и обилна храна поради мощния енергиен обмен, протичащ през периода. В единадесети лунен ден обаче протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване, които последователите на различни духовни практики подпомагат чрез гладуване или консумация на сурови плодове, зеленчуци, ядки и зърна. Ако можете да спазите такъв хранителен режим през единадесети и двадесет и шести лунен ден, доброто здраве, самочувствие и свежестта са ви гарантирани. В йогиската традиция това са дните Екадаши.Това е тайната на издържливостта, здравето и младостта на йогите. Все пак най-важното е да се вслушвате в нуждите на организма си - ако чувствате, че не ви достигат сили за активни действия, то по-добре яжте високо калорична храна. Ако пък усещате в себе си тежест и известна тъга, то тогава погладувайте за кратко, пийте повече течности и консумирайте повече пресни плодове и цитруси.


Красота: Необходимо е пречистване на органите на храносмилателната  система и кръвообръщението имащи пряко отношение към състоянието на кожата и косата. Подходящ за лечение на дерматологични проблеми. Всички лекарства, маски и кремове действат по-интензивно от обичайното. Подстригването на косата ще внесе позитивни изменения в личния живот,здравето и кариерата ви.