МРР ще представи подобрена геопространствена информационна система

„Оптимизиране и интегриране на геопространствена информационна система на Министерството на регионалното развитие“

На 05.09.2013 г. (петък) от 14:00 ч. в Гранд хотел София, зала Триадица 1, представители на Министерството на регионалното развитие ще представят подобрената геопространствена информационна система, разработена от ведомството.   
Усъвършенстването на системата е по проект  „Оптимизиране и интегриране на геопространствена информационна система на Министерството на регионалното развитие“ и се осъществява по Оперативна програма „Административен капацитет“, приоритетна ос 3 „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление“. Стойността на проекта е 372 233 лв.
В оптимизираната геопространствена информационна система могат да бъдат интегрирани свободно данни  от различни административни звена. Тези данни могат да се използват от всички заинтересовани страни – администрация, бизнес, граждани, които ще разполагат с бърз и лесен достъп до информация.  
Част от подобрената комуникационна система са и новите интерактивни услуги – топографски карти, устройствени планове, нормативи, водосбори, инвестиционна програма на МРР.
Публичният достъп до базата данни, чрез обновената система, ще улесни значително инвестиционния процес и ще спомогне за предотвратяване на злоупотреби.