Съдът решава днес за фалшификаторите на сирийски паспорти

Крими

04-09-2014, 11:01

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата иска по-строга мярка за четирима от тях

Днес, от 15.30 часа в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа протеста на  прокуратурата срещу отказа на Пловдивския районен съд за  взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” по отношение на Цветан Б., Аспарух Щ., Пею М. и Танчи Л. Миналата седмица им беше наложена парична гаранция в размер на по 3000 лв. на всеки от тях.
Останалите двама от групата -Георги И. и Христо Л., които са с взета мярка „ Задържане под стража”, я обжалват днес, като настояват за по-лека.
Срещу шестимата са повдигнати обвинения по чл. 308 ал.7 от НК, затова, че за периода от м.юли 2014 г. до 23.08.2014 г. гр. Брацигово, гр. Карлово и гр. Пловдив в съучастие – Аспарух Щ., Христо Л., Цветан Б., Пею М. като извършители, Георги И. като подбудител и помагач и Танчи И. като помагач, са изготвили, държали и укривали материали, предмети и оръдия, за които са знаели, че са предназначени и са послужили за съставяне на неистински официални документи – чуждестранни сирийски документи за самоличност с цел имотна облага.