Путин няма шанс!

Украйна вече е съюзник на САЩ

Американският сенат прие законопроект, предоставящ на Украйна, Грузия и Молдова статус на страни - съюзници на САЩ в НАТО, пише в материал на агенция uainfo.org, цитирайки блога zloy-odessit в livejournal.com. В случай на пряка военна агресия срещу тези страни, САЩ могат да изпратят войски на тяхна територия, за да ги защитят от агресорите.

В допълнение, законопроектът строго забранява на държавните учреждения в тези страни да извършват каквито и да е действия относно признаване на суверенитета на Русия над Крим, както и да оказват подкрепа на незаконната руска агресия по присъединяването на Крим към Руската Федерация.

Според документа, държавният секретар на САЩ трябва да съдейства и насърчава развитието на демократични институции, независими медии, както и политически и неправителствени организации от бившия Съветски съюз и да спомага за укрепване на образователния и културен обмен.

По този начин кошмарите на Путин се превръщат в реалност и той не би посмял открито да атакува Украйна. Защо му е конфронтация със САЩ, след като няма как да спечели без да използва ядрено оръжие? В тази връзка, трябва да се очаква засилване на доставката на оръжие на терористи, където е възможно, докато подразделенията на АТО (Антитерористичните сили) не блокират всички пропуски по границата. А тогава....

Тогава замислете се, ако Русия продължава обстрел на позициите на наши военни (украински), ние с право ще можем да отговорим на агресията. Освен това, ще използваме точни спътникови данни, предоставени ни от Пентагона.

А главното е, че Путин няма да тръгне, защото ще го е страх да се бие със силни противници. Ще му унищожим няколко дивизии и джуджето ще миряса.