В Бургас търсят 500 заварчици за тръбите на "Южен поток"

Парите

04-09-2014, 09:00

Снимка:

dnesplus.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

500 заварчици ще бъдат наети по заваряване на тръбите в Бургас по проекта “Южен поток”,съобщава "24 часа", като се позовава на посветени по наемането на работна ръка за изграждането на газопровода, след като в черноморския град пристигна гигантската тръбополагаща баржа “Касторо сей”.

Огромната платформа е закотвена на пристанище “БМФ Порт Бургас”. Тя е с внушителните размери 140 м дължина и 60 - широчина и изглежда по-голяма от остров Света Анастасия. “Водени са само първоначални разговори с нея, но нищо конкретно”, потвърди шефката на регионалната служба по заетостта в Бургас Пенка Кирилова. Според нея процедурата изисквала първо бюрото по труда да предложи работна ръка и ако тя не съответства на изискванията на работодателя, тогава да се търси в чужбина.
Според посветени на първо време ще бъдат обявени 200 свободни работни места за заварчици, а останалите 300 - на по-късен етап, ако се забавят темповете по изграждане на тръбата. За работа на платформата вече подготвят сивита съкратените работници от корабостроителницата и “Нефтохим”, които отговарят на изискванията. За някои дейности обаче ще се търсят и кадри с английски език.