Представяне на електронен регистър за популяризиране на политиките на МРР

Той осигурява достъп и активно участие на различни групи, имащи отношение към сферите на регионалното развитие

На 4 септември 2014г. (четвъртък) от 11.00 ч. представители на Министерството на регионалното развитие ще представят разработения  електронен регистър на заинтересованите групи и инструменти за промотиране на политиките на МРР, свързани с информационната стратегия за регионално, общинско и градско управление.
Събитието ще се състои в сградата на EAST PARK TRADE CENTER , с адрес:  София, бул. „Никола Вапцаров“ 53 А.
Електронният регистър осигурява достъп и активно участие на различни групи, имащи отношение към сферите на регионалното развитие, електронното управление, архитектурата и градоустройството, инфраструктурата, устройствени планове, инфраструктурни проекти и геозащита, ВиК сектор, обновяване на жилища, образование, здравеопазване, административни услуги, младежки дейности, спорт и туризъм.
Регистърът подпомага разработената от Министерството на регионалното развитие  Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление.
Стратегията и електронният регистър са по проект „Усъвършенстване на управлението на националната политика за развитие на електронното управление чрез разработване на Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление и въвеждане на механизми за консултация и координация на МРР и останалите, въвлечени в процеса страни, за постигане на синергия на проектите на национално, регионално и местно ниво“.
Бенефициент по проекта е Министерството на регионалното развитие.
Средствата за изпълнението му - 477 799 лв. са осигурени по Оперативна програма „Административен капацитет“.
Секторната информационна стратегия е в подкрепа на приетата Стратегия за развитие на електронното управление в България за периода 2014 – 2020г.