В пазарджишки квартал пропищяха от ромски сватби

Животът

03-09-2014, 11:45

Снимка:

архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Хората продават имоти, нощният тормоз продължава до 4.00 часа сутринта

За тормоз от ромски сватби се оплакват жителите на пазарджишкия квартал "Изток” , предаде Нова телевизия. Хората се оплакват, че не могат да спят от шума, който понякога продължава до 4.00 часа сутринта.

Освен това сватбите се организират не само през почивните дни, но и през седмицата - почти всеки ден. Хората ги сравняват с тормоз, който продължава с години и от който част от живеещите наоколо българи, са с психически проблеми, заради стреса и шума. Най-голям е проблемът в жилищния комплекс „Ябълките”, който е в самото начало на квартал „Изток”. След жалбите и подписките, жителите на квартала са получили много  обещания, но за жалост напълно безрезултатни.

Още с влизането в квартала, екипа на Нова телевизия попада на поредната сватба. Децибелите мощно огласяват махалата, а музиката кънти навсякъде. И ако за празнуващите роми музиката е нещо нормално, то за семействата, живеещи в началото на квартала, тази музика е терор.  

Нито една институция не е замервала децибелите, твърдят потърпевшите. Според тях шумът е поне два пъти над нормата. Някои от потърпевшите дори се принудили да обявят жилищата си за продан, за да се изселят от квартала. Те се страхуват да се оплакват, защото са обект на нападения.

 От община Пазарджик не дават обяснение дали са замервали някога децибелите в квартата и прехвърлят топката на полицията. Органите на реда от своя страна обясняват, че сигнали постъпват от цялата община, не само от Пазарджик. Нивата на шума могат да се измерват само от инспектори от здравната инспекция, уточниха още от полицията. Само за снощи са установени три случая на шум над допустимите норми, като са съставени актове.