Предлагат на Левски бивш голмайстор на Черноморец (Одеса)

Котдивоарецьт Франк Джа Джедже е опция за централен нападател на "сините"

Пред Левски има още една опция за централен нападател. На сините е предложен котдивоарецьт Франк Джа Джедже. Той е познат у нас от мачовете на Лудогорец срещу Черноморец Одеса в групите на Лига Европа миналия сезон. Тогава разградчани спечелиха в Украйна с 1:0, а на "Васил Левски" завършиха 1:1. Джа Джедже пък бе най-опас­ният щурмовак на противника и постоянно тормозеше защитата на шампионите.

В момента нападателят е свободен агент. Той е роден на 2 юни 1986 година в Абиджан, но притежава и френски паспорт - 12-годишен се мес­ти в Париж. Юноша е на ПСЖ, дори има 5 мача за първия отбор. Пращан е под наем в Брест и Гренобъл, преди пос­ледният тим да откупи правата му през 2007 година - съотборник е с Христо Янев. До2009-а изиграва 36 мача и бележи 10 гола. Следва престой в Страсбург, където се засича с Емил Гъргоров-Бадема, и Ница. През 2012 година преминава в украинския Черноморец Оде­са. За първенство има 38 мача със 7 гола. През март 2014-а обаче разтрогва с клуба зара­ди усложнената ситуация в страната. Доиграва сезона в норвежкия Сарпсборг. В мо­мента още е без отбор. Любо­питното е, че Джа Джедже има мачове за юношеските отбори на Франция и за олим­пийския тим на Кот Д’Ивооар.

Към момента Левски не може да си позволи да вземе скъпо платен играч. Поради тази причина от преминаване на "Герена" се отказаха румънците Александру Йоница и Дани­ел Никулае, както и унгарецът Кристиян Немет. В момента сините тестват чилиеца Маурисио Гомес. Очаква се до края на седмицата да пристигнат още играчи на проби.

СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В SPORTONLINE.BG