Затвориха всички детски градини в Тетевен

Общество

02-09-2014, 07:38

Снимка:

news.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. Митев: Даскал от Тетевен пръв издава Левски

Тетевен осъмна с принудително затворени детски заведения и десетки протестиращи родители пред общината

Детските градини в Тетевен са затворени принудително, съобщава електронното издание на в. „24 часа".
Тетевен осъмна с принудително затворени детски заведения и десетки протестиращи родители пред общината. Причината е, че ДАНС е иззела офертите на петте фирми кандидати за доставчик на храна през новата учебна година. Междувременно досегашният снабдител отказва да продължи договора, който е изтекъл в края на август, съобщи bTV.

Проблемът с доставчика, изхранващ общинските заведения, стига до родителите и учителите в петък вечерта.

„Ситуацията е много взривоопасна бих казала, защото цялата община остава без храна", заяви учителката Росица Димитрова. Още по-притеснени са родителите, които няма на кого да поверят децата си, докато са на работа.

"Искаме ДАНС да дойдат да ни кажат коя фирма е легална. Да дойдат и да кажат „ето, с нея ще работите", казва майката Цветелина Борисова.

От общината увериха, че са поискали отговор от прокуратурата кога ще бъдат върнати иззетите оферти, ден след акцията по изземването им. Отговорът обаче е дошъл в края на август, ден след изтичането на договора с досегашния доставчик.

Досегашната фирма доставчик отказва да поднови договора. Резултатът е, че без храна остават всички детски и социални заведения на територията на община Тетевен, в това число и домът, в който са настанени децата от Могилино и други като тях.

Единственият изход е да се намерят фирми, които да доставят храните за неопределено време, тъй като досъдебното производство е с неясен край. Желаещи обаче няма.