"Движение 21" ще се бори с апатията и безверието на хората

Стоян Александров и Пламен Марков са сред водачите на листи на „Движение 21“ на Татяна Дончева

Банкерът Стоян Александров и бившият селекционер на националния отбор по футбол Пламен Марков са сред водачите на листи на партия „Движение 21“ за предстоящите избори. Това обяви днес на специална пресконференция председателят на партията Татяна Дончева, която ще води листите във Варна и в 23-ти софийски избирателен район. „Движение 21“ издига свои кандидати във всички избирателни райони в страната.

В листите влизат предимно млади хора и утвърдени експерти на възраст между 30 и 50 г. Сред кандидатите за народни представители преобладават тези с юридическо, икономическо и медицинско образование, както и представителите на научните среди. Това не е случайно, тъй като образованието, здравеопазването и правосъдната система са сред водещите приоритети на „Движение 21“, а вземането на държавни решения трябва да се основава и на научен подход.

Партията, която се определя като алтернатива на политическото статукво и на обвързаността на политическата класа с олигархията, ще предлага практическа политика, която да има реален ефект върху икономиката и хората. Част от предложенията са изваждане на прокуратурата от съдебната система и съобразяване на средното образование с нуждите на пазара.

„Мога да ви гарантирам, че „Движение 21“ ще води позитивна, ясна и открита кампания. Основният ни опонент не са политическите партии, а апатията и безверието на хората. Целта ни е да влезем в парламента, но няма да участваме в правителство на всяка цена“, заяви Татяна Дончева.