Касим Дал: Не знам по какъв начин съм опасен за живота на Пеевски и Местан

Случаят, в който е замесено името му, бил активно мероприятие

„Не знам по какъв начин съм опасен за живота на Делян Пеевски и на Лютви Местан”, заяви пред bTV единият от коалиционните партньори в Реформаторския блок Касим Дал. Изказването му е по повод разпространени от ген. Атанас Атанасов данни, че ДАНС и МВР били поставени като един щаб за подслушване на противниците на властта и протестиращите срещу кабинета "Орешарски". Касим Дал бил един от следените, след получена анонимка в МВР за готвено от него покушение срещу Лютви Местан и Делян Пеевски.
Дал обясни, че в петък бил приет от служебния премиер Георги Близнашки, който на свой ред поел ангажимент в най-кратки срокове да провери дали действително е имало подслушване. „Отсега мога да кажа, че ще кажат, че всичко е законно”, коментира Касим Дал. По думите му именно заплахата, която той самият уж представлявал, е причината Лютви Местан да ходи с охрана.
„Случаят, в който е замесено и моето име, е активно мероприятие. От мен Местан не може да се страхува. Може да се страхува само като от политически опонент. Ахмед Доган е само за съжаление. Той е изолиран”, смята Касим Дал. Той призова възможно най-скоро да се разбере кои хора и какви пари имат в КТБ. Той самият нямал влогове в банката.
„ГЕРБ продължават линията на защитаване на статуквото. Толкова ли нямаше етнически турчин, който да оглави листите”, попита Дал по повод обещанията на Бойко Борисов, че ще назначи 10 зам.-министри от турски произход, ако оглави следващия кабинет.