Алекс Алексиев: Вървим към нова национална катастрофа

България е изчезнала от картата на чуждестранните инвестиции

България върви към нова национална катастрофа, предупруеди в предаването “Денят започва” по БНТ шефът на предизборния щаб на Движение “Независима България” Алекс Алексиев. Няма истинско правосъдие, а без него не може да има пазарна икономика, не може да има инвестиции. България е изчезнала от картата на чуждестранните инвестиции, аргументира се Алексиев.

За мен е важно да направим това движение (Движение “Независима България”), което да каже на българите неща, които тук не се чуват, каза Алекс Алексиев за политичесата заявка на новата формация.

Електронното гласуване не се прави защото за статуквото не е удобно да се даде глас на успелите българи в чужбина, смята Алексиев. Според него, сега е важно “Независима България” да намери “млади хора, които да поемат работата нататък”. На 4 септември политическата формация ще обяви програмата си и лидерите си по места. “Това са солидни хора като отбор”, определи лидерите на “Независима България” Алекс Алексиев.

В България няма истинска дясна партия, каза още Алекс Алексиев определяйки бъдещото място на “Независима България “.

ГЕРБ е много по-добре от социалистите и ДПС, смята Алексиев. По  думите му, той самият има голям проблем с Реформаторския блок – другата партия, която се определя като дясна. Причините за това са, че там конците все още дърпа Иван Костов,  “който унищожи демократическата общност в България”. Алексиев има резерви спрямо Реформаторския блок и поради "подмолния начин, по който е била отстранена Меглена Кунева".