Руснак чисти Бруклинския мост

Осъдиха го на 90 дни обществен труд заради снимки

Съдът в Ню Йорк осъди на 90 дни общественополезен труд руския гражданин Ярослав Колчин, задето се покатери на Бруклинския мост, за да снима. 24-годишният Колчин ще трябва и да заплати разходите по задействането на спасителния екип, възлизащи на 7407 долара. Прокуратурата искаше 90 затвор, но съдийката окачестви това като "твърде жестоко", пише "Всеки ден".

 "Постъпката на този млад човек не е най-умното нещо на света, но все пак трябва да се отчете, че в нея не е имало зла умисъл. 90 дни общественополезен труд ми звучи справедливо. Примерно, г-н Колчин би могъл да чисти моста, щом чак толкова много му харесва", заяви съдийката.

 На 24 август Колчин успя да се изплъзне на охраната и да се покатери по една от кулите на моста. Той направи няколко снимки с телефона си, след което се спусна долу, където полицията вече го чакаше, а също и спасителен екип.

 Колчин, който живее в Манхатън, не оказа никаква съпротива при арестуването. Досието му също се оказа чисто. Предвид това му бяха предявени обвинения само в "опасно безразсъдство и нарушаване на обществения ред".