Световно състезание за най-вкусен сладолед започва след дни

Сладоледът е в топ 3 на нещата, които най-много липсват на космонавтите

В италианския град Римини любителите на сладолед ще могат да се насладят на оспорвано световно състезание от 5 септември. Майстори от цял свят ще премерят сили за приготвянето на най-вкусното ледено изкушение.

Сладоледът е предпочитано лакомство през горещите летни дни и от малки и големи. Новозеландците например ядат повече сладолед от всяка друга нация по света.
Джордж Вашингтон е първият американски президент, който опитва леденото изкушение. В Европа са патентовани повече от 11 000 продукта на сладоледена основа.

Според НАСА сладоледът влиза в топ 3 на нещата, които най-много липсват на космонавтите.
Американски учени обясняват, че леденото изкушение облекчава главоболието и понижава стреса.

И още един любопитен щрих – за изяждането на една фунийка са необходими приблизително 50 близвания, освен ако не сме на състезанание.

Един от претендентите за титлата е Матю Лий, който идва от американския щат Тексас, известен с много други неща, но не и с производството на италианския десерт. Оказва се обаче, че Матю е истинска звезда в родния си град и малкото му заведение е едно от най-посещаваните там. Той се надява да спечели надпреварата в родината на "джелатото", както в Италия е наричан специфичния, богат на вкус, сладолед. Майсторът е решил тази година да се яви с рецепта, чийто основни съставки са американски орех и уиски.