Социалистите от Шумен скочиха срещу водача на листата Иван Иванов

Според него декларацията е провокация

С декларация до председателя на БСП Михаил Миков 24-ма социалисти от Шумен се обявиха против избрания за водач на кандидатдепутатската на партията Иван Иванов, съобщиха Топновини.бг.
Това стана ясно от разпратения до медиите документ, в който фигурират имената и на председателя на групата съветници от БСП в местния парламент Генчо Гатев, Николай Николов, д-р Валентин Семков, професорите Иван Памуков и Русанка Петрова, Христо Николов, Николай Калев.
„Без съгласуване с общинските ръководства на БСП в областта беше наложен за водач на листата другаря Иван Иванов, въпреки преобладаващото мнение изразено на много партийни събрания, че той не е подходящ. По този начин се налагат и други имена за номиниране. Потъпкват се изразените становища на събрания. Не е нормално и на общинската конференция да не се обсъждат номинациите, гласуването да става явно и ан-блок и да се отправят закани за изключване от БСП за антипартийна дейност на хората, които изразяват различни от ръководството мнения.”, се казва в декларацията от Генчо Гатев.
„Не веднъж честно и откровено в разговори, на събрания и пленуми сме посочвали горните слабости – без успех! И ако не се вземат бързи мерки за промяна, резултатите пак няма да са в наша полза. Но сами не сме в състояние да променим нещата – нужна е помощта на Националния съвет на БСП.”, се посочва още в документа.
Според Иван Иванов декларацията е провокация от хора със съмнително присъствие в БСП. Той прозря, че инициатор на подписката е Николай Николов, който работел за АБВ на Георги Първанов.

„Повече от половината, чиито имена стоят под декларацията едва ли знаят за нея. Има протоколи от общинската конференция, които показват, че 70% от партийните организации са гласували за мен. На конференцията всички гласуваха за мен. Номиниран съм и от структурите във всички общини на област Шумен”, коментира ситуацията Иван Иванов и допълни, че декларацията не е изпратена до Михаил Миков, а само до медиите в Шумен.