БСП предложи на "Модерна България" места в листите

Борислав Цеков потвърди, че са водени разговори за влизането му в листите на БСП

Идеологът на гражданското Движение "Модерна България" Борислав Цеков е поканен в листите на БСП, научи "Стандарт". Освен Цеков червените в София са харесали и юриста на Движението Петър Кичашки, коментираха високопоставени източници от Столичната организация на БСП. Разговорите с Цеков и Кичашки са инициирани от шефа на социалистите по жълтите павета Калоян Паргов.
Борислав Цеков потвърди, че са водени разговори за влизането му в листите на БСП. Окончателното решение дали лица на "Модерна България" ще участват в изборите рамо до рамо с червените кандидати бе обсъдено късно снощи в централата на Движението. Цеков е номиниран за 5-а или 6-а позиция в 24-и МИР, а Кичашки - за 25-и МИР. Окончателните листи на червените в София ще станат ясни днес след заседанието на НС на БСП на "Позитано" 20. На пленума социалистите ще решат дали Кирил Добрев да води листата в Габрово, както и пълния състав на хасковската листа.
Само преди дни от "Модерна България" инициираха кампания за гражданска подкрепа за провеждане на референдум, а Цеков призова съмишленици да коментират трите теми за национално допитване. От "Модерна България" предлагат референдумът да е по три теми: За пълна забрана за проучване и добив на шистов газ в България за вечни времена, "за" изграждане на "Южен поток" и против подписването на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС (TTIP). И трите теми са важна част от политическата програма на БСП, коментираха лаконично от "Позитано" 20. От БСП дадоха да се разбере, че са по-скоро "за" провеждането на подобен род национално допитване.