Прекратяването на продажбата на гласове е най-важният приоритет за кабинета преди изборите

За това се споразумяха служебният премиер Георги Близнашки и съпредседателите на „Патротичен фронт”

Повече от час продължи срещата в Министерски съвет между служебния премиер Георги Близнашки и съпредседателите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Лидерите на коалицията оповестиха още при създаването на служебното правителство какви според тях са неговите задачи и какво трябва да извърши до датата на предсрочните избори - 5 октомври 2014 г.  Тогава те посочиха три основни приоритета, които могат да гарантират прозрачни и честни избори. Точно те са били предмет на разговора със служебния премиер.

“Видях, че премиерът е доста загрижен за честността на изборите”, констатира след срещата Валери Симеонов. Той каза, че са коментирали точно трите основни изисквания, поставени от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”, а именно въпроси, свързани с прекратяване практиката на продажбата на гласове, прочистването на избирателните списъци от „мъртви души”, както и големия брой избирателни секции, които се очаква да бъдат открити в Турция. Според Симеонов, служебният премиер е проявил разбиране и загриженост по проблемите.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов добави, че срещата е преминала в конструктивен тон. Служебният премиер е приел да ангажира съответните служби - ГРАО, МВР, Министерство на правосъдието, за да преминат изборите максимално почтено.

Каракачанов добави, че разговорът с властта не е приключен и предстои среща и с министъра на вътрешните работи.