Борисов: Мнозинство на ГЕРБ в парламента означава стабилна държава

Лидерът на ГЕРБ настоява за незабавен заем от 5-6 млдр. лева

Единственият начин държавата да е стабилна, е в парламента да има стабилно мнозинство на ГЕРБ, каза в Казанлък лидерът на партията Бойко Борисов. Затова е необходимо в следващото НС депутатите от ГЕРБ да са поне 121.
По отношение на бъдещата работа на ГЕРБ в НС заместник-председателят Цветан Цветанов допълни, че независимо от броя на народните представители на ГЕРБ, те ще преговарят с всяка една партия по национално отговорните въпроси. Цветанов посочи, че ако Реформаторският блок прескочи бариерата и влезе в Парламента, то ГЕРБ ще търсят диалог с тях за силно дясно-центристко управление.
В Казанлък председателят на ГЕРБ Бойко Борисов засегна темата със стабилността на банковата система, като подчерта, че ако не се вземат спешни мерки за оздравяването на КТБ, кризата при банките ще стане неуправляема. Той посочи, че е необходимо спешно да се теглят между 5 и 6 млдр.лв, за да се стабилизират всички сектори, тъй като във всеки един от тях има сериозни дупки, а най-голямата е в енергетиката.
Представителите на ГЕРБ бяха в Казанлък днес за участие в откриването на новата пожарна в града на розите и откриха многофункционална спортна площадка, изградена със средства от субсидията на партията.
По-рано през деня в сливенското село Самуилово Бойко Борисов коментира спирането на еврофондовете от страна на Европейската комисия, като по думите му, това е ясен сигнал към България и българите. Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ страната не е имала нито едно блокирано евро. Според него, благодарение усилията на ГЕРБ с условията на най-жестоката финансова криза, страната ни заедно с Германия е била извадена от процедурите за свръхдефицит на Брюксел. "Сега обаче, отново върви към финансова пропаст и пълна липса на подкрепа от страна на Европа. Затова трябва да се действа бързо" призова той. Бойко Борисов бе в сливенското с. Самуилово, където откри нова кравеферма на стойност 1,5 млн. лв., осигурени от ОП „Развитие на селските райони”. „Договорът за тази ферма също беше подписан по времето на нашето управление. Тогава нямаше проблеми с пари от еврофондовете”, припомни Борисов.