28 август: Равновесие

Хороскоп

28-08-2014, 08:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Дева - Структура, яснота и ред

Слънце в Дева, Луна във Везни. Астрологична картина на деня

Раздразнението и дистанцираността в деловите и личинте взаимоотношения, които на измъчваха през последните дни и в четвъртък ще продължат да ни напомнят за себе си, но претенциозността и изявената склонност към критика, ще отстъпят място на желанието да установим хармония и равновесие. Ще ни стане по-лесно да направим необходимите компромиси, както и да проявим внимание и съпричастност към околните. Все пак, не забравяйте че равновесието изисква умереност, затова не прекалявайте в стремежа да услужите или угодите на на някого. Това би било мечешка услуга и за двама ви. И още - днес и утре нито критиките ще бъдат конструктивни, нито похвалите искрени, така че имайте едно на ум и за критиците и за доброжелателите си.

Постигането на равновесие във всички области на живота и най-вече в душевното състояние е най-важната ни задача за днес. От наличието му зависи успехът в делата ни и начините по които ще си взаимодействаме с околния сват от тук нататък. важно условие за постигането му е правилната оценка на събитията и обстоятелствата, а тя пък зависи най-вече от осъзнаването на корените и обективните причини за възникването им. Освен чисто битови и житейски проблеми постигането и би ни помогнало да разрешим и някои спорни въпроси.

Работа и бизнес
Денят ще подкрепи колективните усилия и дейностите изискващи колективна работа. На настоявайте и не изисквайте обаче чужда помощ - онези които заставите да ви я дадат, едва ли ще бъдат коректни ви изпълнението на поставените задачи. В следобедните часове е подходящо да потърсите съвет и подкрепа от по-опитни и авторитетни личности. Това е и подходящото време за изложения, презентации и публични демонстрации, с които да привлечен внимание към дейността си и подкрепа за бъдещите си намерения.

Здраве, хранене и красота
Умереността и равновесието ще изтъкнат своята значимост и по отношение на поддържането на оптимален физически и психически баланс. В случай че ви липсват е възможно сега или в бъдеще да възникнат нарушения в хормоналния баланс или дейността бъбреците. В същото време периодът е твърде опасен за здравето поради наличието на тенденция към появата на лъжливи симптоми, грешки в лабораторните изследвания, диагнозите и лечението. Ако не ви се налага по спешност, по-добре отложете посещението при лекаря, дори за рутинен преглед. Ще зачестят и случаите на хранителни и
алкохолни натравяния - бъдете внимателни. Стомахът и червата са изключително чувствителни, особено към непознати храни и токсини, а ефекта от алкохола е в пъти завишен.