В БСП Габрово сме готови да работим с Кирил Добрев

Надяваме се ръководството на партията да се съобрази с нашето предложение

Кирил Добрев е приел нашата номинация да бъде водач на листата в Габрово и с чест и удололствие би работил с нас. Ние с него също. Това каза пред Bulgariautre.bg  Кристина Сидорова, областен председател на БСП в Габрово по повод появилите се информации, че Добрев няма да участва в кампанията. Ако бъде избран в листата - ще участва, посочи тя.
Във връзка с казаното от Ангел Найденов вчера след пленума на БСП, че не е обсъждано Кирил Добрев да оглави листата в Габрово, Сидорова  каза, че до петък има време и се надява ръководството на столетницата да разгледа тази номинация.

Искрено се надявам Изпълнителното бюро и Националният съвет да се съобразят с нашето предложение и номинираните от нас за водач на листата, каза Сидорова.  
Тя поясни, че от габровската структура на БСП са номинирали трима кандидати за водач на листата за този избирателен район – това са Йордан Стойков (бел. ред. досегашният депутат Йордан Стойков  катастрофира тежко и няма да участва в изборите), Кирил Добрев и Николай Григоров.

Единодушно номинирахме и тримата. Направихме предложение до Националния съвет и Изпълнителното бюро. По устав решение кой от тримата ще оглави листата, ще вземе Националният съвет на БСП.
Тримата, които сме предложили  са все хора, с които бихме работили с удоволствие в кампанията, каза още Кристина Сидорова.
При избора на кандидатите за листата в Габрово търсехме  бойци, които могат да носят отговорността на водач на листа, да защитават идеите на БСП и които ще работят за Габрово и жителите на областта. Искаме достойни и доказани хора, посочи  още областният председател на партията.

По повод неразбирателството в БСП при подреждането на листите тя каза, че конкретно в габровската структура няма напрежение. При избирането и подреждането на листата имаше абсолютен консенсус. Разбира се, когато има номинации, има и малко повече емоции“,  заяви още Сидорова.