Методи Андреев: Знам какво губя и печеля

От 2003 година не съм в политиката, казва водачът на листа на ГЕРБ

„При протестите хората възстанаха срещу безпардонността в българската политика и олигархията и задкулисието. Не мога да изключа ГЕРБ от това. За съжаление няма българска партия, която да изключим. Трябва да влязат повече хора, които да го признават и които да се борят срещу това”, каза в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ водачът на листата на ГЕРБ в Пловдив-област и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Той призна, че вижда няколко сериозни грешки в предишното управление на ГЕРБ, една от които е отношението към дребния и средния бизнес.

"Вътрешен конфликт няма, защото от 2003 година не съм в политиката, а гледам отстрани. Станал съм по-затворен. Знам какво е да си водач на листа и народен представител. За съжаление не винаги може да се помогне на всеки. Не съм имал вътрешен конфликт, защото знам какво губя, но знам и какво печеля”, допълни той.

„От година насам заставам зад определени политики на ГЕРБ, подкрепям ги. Имаше разговор, но не беше сериозен”, каза Андреев във връзка с негов коментар в студиото на „Здравей, България” от 29-и юли, в който той казва, че от ГЕРБ не са го търсили за място в гражданската квота на партията.