Общо 26 години затвор за трима пласьори на дрога в Пловдив

Животът

26-08-2014, 17:49

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съпрузите Махмут и Мариела Йълдъръм се занимавали с разпространение на хероин

Пловдивският окръжен съд осъди Махмут Йълдъръм, Мариела Йълдъръм и Сурай Джафер.  Махмут Йълдъръм беше осъден на 10 години затвор при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 100 000 лв. Сурай Джафер беше осъден на 8 години затвор, както и глоба в размер на 70 000 лв. Мариела Йълдъръм беше осъдена на 7 години и 4 месеца затвор, както и глоба в размер на 70 000 лв.

Те бяха признати за виновни в това, че на 06.11.2013 г. в София, без надлежно разрешително, Махмут и Мариела Йълдъръм са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери - 3427,34 гр. хероин на обща стойност 489 841,90 лв., и на същата дата в Пловдив на публично място - МОЛ "Галерия" са разпространили на Сурай Джафер 489,09 гр. хероин на стойност 78 254,40 лв.Съпрузите Махмут и Мариела Йълдъръм живеели в София и се занимавали с разпространение на хероин. 

През 2013 г. Махмут Йълдъръм се запознал със Сурай Джафер, който се занимавал с разпространение на хероин, на територията на Пловдив. В началото на ноември 2013 г. Сурай Джафер се свързал с Махмут Йълдъръм и поискал последният да му донесе в Пловдив около 500 грама хероин, който впоследствие Джафер да разпространи на еднократни дози на наркотично зависими лица. На 06.11.2013 г. рано сутринта Махмут и Мариела Йълдъръм получили в София от неустановено в хода на разследването лице 3427,34 грама хероин с намерение впоследствие да го продадат. 

Около 12.00 часа на 06.11.2013 г. Махмут и Мариела Йълдъръм пристигнали в гр.Пловдив и отишли в МОЛ "Галерия", където ги чакал Джафер. Срещата им била наблюдавани от служители на отдел "КП" при ОД на МВР Пловдив, които имали информация, че съпрузите Йълдъръм и Джафер се занимават с разпространение на наркотици и че ще се извърши предаване на такива вещества. 

След предаването на наркотиците, виждайки, че четиримата се разделят в коридора на третия етаж, няколко полицейски служители се насочили към Сурай Джафер и го задържали, като при задържането Джафер хвърлил на земята червената торба с хероин, която носел. Другите полицейски служители задържали семейство Йълдъръм, които в този момент се движели с ескалатора към паркинга. Било извършено претърсване в дома им и открито останалото количество хероин. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимите признават фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.