Шокираща гледка - огромен крокодил плува в Дунав!

Според властите, случаят не е прецедент

Огромен крокодил е бил забелязан във водите на река Дунав, алармира австрийският сайт oe24.at. Сигналът за влечугото е подаден от 30-годишна жена от град Корнойбург, която успяла дори да го снима.

В събота следобед на пристанището в австрийския град  Корнойбург е трябвало да бъде даден стартът на популярното осмо подред състезание с лодки. То обаче се е наложило да бъде отменено, защото местна жителка, която провеждала сутрешния си крос, успяла да направи шокиращи снимки на огромен крокодил, който, по думите й, плувал във водите край Корнойбург.

30-годишната жена станала свидетел на стряскащата сцена още преди две седмици, но запазила в тайна увековечената във фотоси гледка. Тя не искала новината да попречи на провеждането на спортното събитие, затова съобщила за случая на полицията едва след като видяла огромното земноводно за втори път в събота.

След като научили за случката, областните власти отложили началото на събитието. Един час водни спасители и пожарникари напразно издирвали опасното влечуго. След като не го открили, състезанието започнало. Властите смятат, че няма място за паника, тъй като случаят не е прецедент.

Експерти разкриха и причината за неочакваната гледка във водите на Дунав. По думите им, поне по един крокодил годишно бил пускан на свобода от собствениците си в австрийската част на реката.